Conference League

Άνετη πρεμιέρα για Γκιμαράες - Πέρασε από την Τουρκία η Ραπίντ

Η Γκιμαράες καθάρισε με χαρακτηριστική άνεση την Τσέλιε (3-1) στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League, με την Ραπίντ Βιέννης να περνά από την έδρα της Μπασάκ (1-2).

Εντυπωσιακή πρεμιέρα στη League Phase του Conference League για Γκιμαράες και Ραπίντ Βιέννης. Οι Πορτογάλοι καθάρισαν με άνεση την Τσέλιε, επικρατώντας 3-1, ενώ οι Αυστριακοί πέρασαν από την έδρα της Μπασάκσεχιρ, νικώντας με σκορ 2-1.

Στην Πορτογαλία, λοιπόν, η Γκιμαράες ήταν απολύτως ουσιαστική στο πρώτο μέρος, μετουσιώνοντας σε δύο γκολ τις τέσσερις τελικές της. Αρχικά στο 7’ ο Σάμου μετέτρεψε σε ασίστ την πάσα του Κάιο Σέσαρ, ενώ στο 36’ ο Γουστάβο έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος έγινε και δημιουργός στο 62ο λεπτό, με τον Τιάγκο Σίλβα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το 3-0. Τελικά, η Τσέλιε βρήκε το γκολ της τιμής με τον Μάτκο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.



Στην Τουρκία τώρα, η Ραπίντ Βιέννης επικράτησε 2-1 της Μπασάκσεχιρ και έκανε… κρότο από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Ο Μπουργκστάλερ στο 13’ έδωσε προβάδισμα στους Αυστριακούς, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε τελικά για οφσάιντ, με τον Σάουμπ τελικά στο 43’ να γράφει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε για λίγο, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Πιόντεκ ισοφάρισε!

Το σκορ δεν έμεινε για πολύ στο 1-1, αφού με την επανέναρξη ο Σάουμπ χτύπησε ξανά για το νέο προβάδισμα της Ραπίντ, παγώνοντας την Κωνσταντινούπολη. Και με τον Μπέλιο στο 73’ ξεχείλωσαν το σκορ, για να πανηγυρίσουν έντονα το τρίτο τους τέρμα. Ένα γκολ που εν τέλει δεν μέτρησε μετά από εξέταση στο VAR για οφσάιντ και έκανε τους Τούρκους να αναθαρρήσουν. Ωστόσο, παρά την πίεση οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x